LENS TV

Wie we zijn

Bestuur / Wie we zijn

‘De wereld zelfs voor één dakloze positief veranderen.
Over echt succes gesproken.’
Evelien Lens

De Dr. Lens Foundation is een non profit stichting, waarvoor de ANBI-status is aangevraagd. Het stichtingsbestuur kent drie bewogen leden, die hun schouders onder het initiatief zetten. Dit bestuur en vrijwilligers ontvangen uiteraard geen vergoeding voor haar werkzaamheden en bijdragen. Wilt u nader kennismaken met een of meerder leden? Het bestuur is te bereiken via: + 31 (0)578-697050 of + 31 (0)6 54287029.

Theo Lens
Voorzitter

Grondlegger van de stichting is Theo Lens, muzikant, auteur, zakenman en documentairemaker. Theo Lens weet uit eigen ervaring dat een veilig en warm thuis voor elk mens van wezenlijk belang is. Zijn intense confrontatie met een dakloze in fysieke nood, waar hij op dat moment als versteend niets voor deed, was een wake up call voor zijn geweten. ‘Wat voor mens ben ik eigenlijk, als ik hier een mens gewoon achteloos in zijn pijn laat creperen?’ Dit moment heeft geleid tot het maken van de documentaire ‘Home at Last’ en het oprichten van de stichting, vernoemd naar zijn vader. Zijn overtuiging: ‘Elke dakloze heeft een vriendelijk woord en hoop nodig om een veilige moment en de weg naar waardigheid te kunnen hervinden.’ 

Gerrit Veeneman
Penningmeester

Gerrit Veeneman

Senior manager bij accountantspraktijk
Boon Accountants en belastingadviseurs

Evelien Lens
Algemeen bestuurslid

Het warme hart, de gastvrijheid en de sociaal betrokken geest van Evelien Lens is als een wollen deken in de winter; een knapperende haard om je aan te warmen. Evelien begeleidt graag mensen en is dan ook geschoold in diverse sociaal en psychologische theorieën, maar zij blijft vooral met de ogen van haar hart kijken. Evelien heeft een eigen bed & breakfast in het landelijke Heerde, waar gasten kunnen restaureren en genieten. 

Debora Rensen
Algemeen bestuurslid

Debora Rensen
Algemeen bestuurslid

Marijke Slok Soede-Vermeulen
Secretaris

Marijke Slok Soede

Marijke Slok Soede-Vermeulen
Secretaris

Vergoedingen

Het bestuur en de vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding van de stichting voor haar werkzaamheden en bijdragen. 

Oprichting

De stichting dr Lens Foundation is opgericht op 26 september 2018, bij mr. Eddy Dick de Jongh, notaris gevestigd te Dronten.