LENS TV

Waarom

Waarom

“Elke dakloze heeft een vriendelijk woord nodig.
Het is een deur naar hoop en de weg naar waardigheid.”
Theo Lens

Dakloos. Zonder huis. Nergens thuis.
Buitengesloten. Niet welkom. Niet veilig. Niet rein. Niet in rust.
Miljoenen mensen wereldwijd zijn nu dakloos. Jong en oud. Gestrand op straat. Verwond in hun bestaan en geest.
Zoekend - zoals elk mens - naar rust, vrede, geborgenheid, warmte, geluk, een bed – en wanneer de hoop groot genoeg is - naar een weg terug de 'gewone' wereld in...
Dakloos worden is ver van ons bed, maar ook dicht bij huis.

In Nederland gaat het om tienduizenden mensen. In Europa om honderdduizenden. In de USA om vele miljoenen.
Het zijn mensen beduusd beland op straat.
Niet goed wetend hoe daar weer uit te komen. Vastgelopen.

De Dr. Lens Foundation - vernoemd naar de gelijknamige huisarts uit Raalte - roept op om vanuit het hart een broeders' hoeder te zijn. Grondlegger van de stichting is Theo Lens, zoon van de huisarts uit Raalte, die als geen ander weet dat contact en een veilig en warm thuis voor elk mens van belang is. Uit zijn creatieve reis als muzikant en documentairemaker is zijn overtuiging ontstaan; ‘Elke dakloze heeft een vriendelijk woord en hoop nodig, om een veilige moment en de weg naar waardigheid te kunnen hervinden. Een vriendelijk woord is wel het minste dat we kunnen betekenen en kan een wereld van verschil maken’, aldus Theo Lens.
De stichting wil de sociale inclusiviteit van thuislozen stimuleren, organiseert daartoe duidelijke bewustwordingsacties en roept op tot empathie, contact maken met de daklozen en concrete bijdragen.

Lees meer over waar we voor staan